Sommertur til Lågdalsmuseet på Kongsberg

Vi pakket sekkene og la ut på årets sommertur med Elg og 5-årsklubb. Spente og forventningsfulle ankom vi Drammen stasjon og skulle ut å kjøre tog. Noen hadde vært med på samme tur før og gledet seg veldig. De andre lot seg lett smitte av iveren. Togkonduktøren var kjempegrei og lagde poser med fargebok, fargeblyanter og klistremerker til alle, selv om vi ikke skulle helt til endestasjonen. En god start på reisen.

Vel framme på Lågdalsmuseet hadde vi klart å opparbeide en god appetitt og mat var derfor første post på programmet.  Deretter var det bare å dele opp i smågrupper og utforske området.

Her var det kaniner (Åhhhh, så søte..) Griser (kule, men luktet litt vondt..) Hester (veeeldig store) og tilogmed et lite føll (sååå søt) Lekeplass, gamle hus, sauer og ikke minst geiter..

På tunet kunne vi få lafte vårt eget hus, eller hytte, eller garasje, eller hva vi ville, og vi fikk se massevis av godt samarbeid og kreativ lafting. 

Dagens høydepunkt var nok å få lov til å komme inn til geitene og få lov til å mate dem. 

På vei hjem måtte vi innom å kjøpe is, selv om vær og temperatur kanskje ikke skulle tilsi det. Ingen sommertur uten is var vi enige om alle sammen.

Litt trøtte og slitne, men veldig fornøyde var det bare å slappe av på togturen hjem... Dette kan vi nok klare å gjøre igjen.. 

Noen bilder er hengt opp i barnehagen, flere finner du hvis du logger deg inn på foreldresiden 😊

Takk for turen!